رشته گردشگری | دیپلم گردشگری
(مدرک گردشگری بین المللی)
رشته گردشگری | دیپلم گردشگری

رشته گردشگری | دیپلم گردشگری فنی حرفه ای

رشته گردشگری

با لذت آرامش حس خوب دقت تفکر مطالعه کنید

clock 1

زمان مطالعه

7 دقیقه

file 1

دسته بندی

دیپلم

list 1

سطح مقاله

مقدماتی

desk calendar 300x300 1

تاریخ انتشار

17/دی/1402

رشته گردشگری | دیپلم گردشگری فنی حرفه ای چیست

دیپلم گردشگری فنی حرفه ای به علت جذابیت و سادگی که دارد، جزو رشته های محبوب و پرمخاطب در میان دیپلم های کاردانش دسته بندی می شود. رشته گردشگری را به دلیل کم حجم بودن درس های آن، می توان در سریع ترین زمان ممکن نسبت به سایر رشته های کاردانش دریافت کرد. چنانچه قصد دریافت دیپلم گردشگری را دارید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

رشته گردشگری چیست؟ لغت گردشگری (Tourism) از کلمه ی Tour به معنای گشتن اخذ شده که ریشه در لغت لاتین Turn به معنای دور زدن، رفت و برگشت بین مبداء و مقصد و چرخش دارد که از یونانی به اسپانیایی و فرانسه و در نهایت به انگلیسی راه یافته است و بخش دیگر “Ism” به معنی اندیشه یا مکتب تشکیل شده است. پس می توان کلمه “توریسم” را مکتبی دانست که پایه و اساس آن سفر است. اصطلاح توریست یا همان جهانگرد از همان زمان به مسافرت هایی گفته می شد که هدف آن استراحت، گردشگری، سرگرمی و آشنایی با مردم بود و کسب درآمد و اشتغال به کار شامل این تعریف نمی شود.

معرفی رشته گردشگری :

امروزه اهمیت صنعت گردشگری در ایجاد اثرات مثبت اقتصادی در تمام کشورها بطور روز افزون آشکارتر شده و کشورها، اعم از توسعه یافته و یا در حال توسعه، گردشگری را به عنوان یکی از عوامل مهم ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری می دانند. 

کشور ما نیز از جمله کشورهایی است که به علت داشتن پتانسیل های طبیعی، تاریخی و فرهنگی، همواره مورد توجه گردشگران نقاط مختلف دنیا قرار داشته است که این عامل شرایط مساعدی را برای بهره برداری و توسعه زیرساخت‌های گردشگری فراهم می سازد. با توجه به اهداف و سیاست های دولت در سند چشم انداز کشور که در آن سالانه به ورود بیست میلیون گردشگر خارجی تاکید شده است، ایجاد زیرساخت های گردشگری از واقعیت های اجتناب ناپذیر است.

اخذ دیپلم فوری و رسمی "گردشگری" آموزش و پرورش
دریافت مدرک دیپلم گردشگری از آموزش و پرورش

برای دریافت دیپلم بصورت حضوری، هنرجویان پس از ثبت نام طبق زمان بندی های مشخص شده در کلاس ها شرکت کرده و بعد از گذراندن کلاس های دیپلم گردشگری در امتحانات فنی حرفه ای شرکت می کنند. در ضمن بعد از ثبت نام: جزوه، فیلم های آموزشی و نمونه سوالات رشته گردشگری در اختیار کارآموزان قرار می گیرد.

جهت دریافت دیپلم گردشگری بصورت غیر حضوری، کارآموزان می توانند با دریافت جزوه، فیلم های آموزشی و نمونه سوالات رشته گردشگری از آموزشگاه فقط در آزمون های سازمان فنی حرفه ای شرکت نمایند. ضمنا در صورت تمایل می توانند بصورت آنلاین در کلاس های گردشگری شرکت کنند.

متقاضیان برای ثبت نام می توانند با همراه داشتن کپی کارت ملی، کپی شناسنامه، یک قطعه عکس و آخرین کارنامه تحصیلی بصورت حضوری به آموزشگاه مراجعه کرده و با توجه به هدف و علاقه شخصی، رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند.

دروس دیپلم گردشگری فنی حرفه ای | دروس رشته گردشگری :

  1. راهنمای محلی
  2. راهنمای موزه
  3. راهنمای عمومی گردشگری
  4. راهنمای طبیعت گردی (اکوتوریسم)
  5. راهنمای گردشگری سلامت
  6. راهنمای گردشگری فرهنگی
دیپلم گردشگری
معرفی رشته گردشگری

بازار کار رشته گردشگری در خارج از کشور چگونه است؟

بازار کار رشته گردشگری به عوامل بسیاری مانند تخصص و نوع گرایش رشته تحصیلی بستگی دارد. بعنوان مثال با توجه به علاقه خود می توانید در مشاغلی مشابه مدیریت هتل، تاسیس آژانس مسافرتی یا تور لیدر (راهنمای تور) فعالیت نمایید که در اکثر موارد تسلط داشتن به زبان انگلیسی می تواند در پیدا کردن شغل در این رشته به شما کمک کند.

دروس رشته گردشگری | دروس دیپلم گردشگری :

رشته گردشگری شامل دروس تخصصی و عمومی می باشد. تعداد دروس رشته گردشگری شامل 6 مهارت: راهنمای محلی، راهنمای موزه، راهنمای عمومی، راهنمای طبیعت گردی (اکوتوریسم)، راهنمای سلامت و راهنمای فرهنگی است.

رشته گردشگری زیر شاخه کدام رشته است؟

رشته های فنی حرفه ای شامل سه شاخه اصلی کشاورزی، صنعت و خدمات است که هر کدام از اینها شامل چندین زیر گروه می باشد. رشته گردشگری زیر گروه شاخه خدمات می باشد که خود دارای زیر شاخه هایی هست. برای مثال زیر شاخه های رشته گردشگری شامل: رشته مدیریت جهانگردی، رشته مدیریت هتلداری و … می باشد.

ورود به دانشگاه با دیپلم گردشگری فنی حرفه ای:

هنرجویان رشته گردشگری بعد از دریافت مدرک دیپلم، به راحتی می توانند در تمامی رشته ها، به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر ادامه دهند و یا حتی بدون کنکور وارد دانشگاه شوند.

مزایای دریافت مدرک دیپلم گردشگری:

دریافت مدرک بین المللی گردشگری بهترین گزینه برای شخصی است که می خواهد قالب زندگی متعارف را بشکند و یک زندگی متفاوت را تجربه کند. در اینجا به برخی از مزایای اخذ مدرک گردشگری و جهانگردی اشاره می کنیم. تنها چیزی که نیاز دارید عشق و علاقه به سفر، مهارت برقراری ارتباط با دیگران و کار با مردم است.

  • تنوع فرصت های شغلی: فعالیت در رشته گردشگری از جذابیت های بسیار بالایی برخوردار است به شکلی که شما می توانید در هتل، استراحتگاه، کشتی کروز یا هواپیما کار کنید _ جهان به معنای واقعی کلمه در تصرف شماست، افراد در صنعت گردشگری دارای فرصت های کاری هیجان انگیز زیادی برای انتخاب هستند.

  • سرگرم کننده است: آیا تا به حال متوجه شده اید که افراد مشغول در صنعت گردشگری همیشه لبخند می زنند و اوقات خوبی را سپری می کنند؟ به این دلیل است که شغل در گردشگری بسیار سرگرم کننده است. وقتی در معرض چیزهای جدید قرار می گیرید و هر روز با افراد جدیدی از سراسر جهان ملاقات می کنید، زندگی به یک ماجراجویی تبدیل می شود

  • فرصت های جهانی: مشاغل در صنعت گردشگری یکی از سریع‌ ترین زمینه‌ های اشتغال در جهان است. برای مثال: در استرالیا دولت راهنمای طرح اشتغال و خدمات مشاوره گردشگری راه اندازی کرده است تا به کسب و کارهای گردشگری کمک کند. مشاغل خارج از کشور بسیار زیاد است، و نه فقط در استرالیا، شما می توانید در هر نقطه از جهان شغل پیدا کنید!

درس های رشته گردشگری

اهداف تحصیلی

شغل های رشته گردشگری

گردشگری فرصت های خوبی را برای اقتصادهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه ارائه می دهد. ایجاد شغل، تقویت اقتصاد محلی، کمک به توسعه زیرساخت های محلی و می تواند به حفظ محیط زیست طبیعی و دارایی های فرهنگی و سنت ها و کاهش فقر و نابرابری کمک کند.

دروس رشته گردشگری

گردشگری برای موفقیت بسیاری از اقتصادها در سراسر جهان حیاتی است. مزایای متعددی در این صنعت وجود دارد. گردشگری درآمد اقتصاد را افزایش می دهد، هزاران شغل ایجاد می کند، زیرساخت های یک کشور را توسعه می دهد و حس تبادل فرهنگی بین خارجی ها و شهروندان را ایجاد می کند.

بازار کار رشته گردشگری

آینده شغلی رشته گردشگری

گرفتن دیپلم گردشگری

مهماندار هواپیماهای داخلی و خارجی

مهارت های دیپلم گردشگری

راهنمای تور های مسافرتی داخلی و خارجی

دیپلم گردشگری کاردانش

استخدام در آژانس های مسافرتی

دیپلم گردشگری فنی حرفه ای

آموزش و تدریس رشته گردشگری و هتلداری

دیپلم گردشگری تهران

مدیر دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی

بهترین اموزشگاه فنی حرفه ای

فعالیت در موزه ها و اماکن تاریخی

تفاوت رشته گردشگری و مدیریت جهانگردی چیست؟

فرقی بین رشته گردشگری با رشته مدیریت جهانگردی وجود ندارد به این دلیل که در چند سال گذشته رشته مدیریت جهانگردی تغییر نام داده و تحت عنوان رشته گردشگری در دفترچه انتخاب رشته وجود دارد. پس می توان به این صورت بیان کرد که این دو رشته یکی هستند و تفاوتی با هم ندارند.

با دیپلم گردشگری چه رشته هایی میشه خوند؟

در دیپلم گردشگری تطبیق رشته وجود ندارد، به این معنی که در قانون نظام جدید شما می توانید هر رشته ای را در دانشگاه بخوانید. امکان ادامه تحصیل و ورود به دانشگاه های معتبر بدون کنکور با اخذ دیپلم گردشگری امکان پذیر است.

شرایط دریافت دیپلم گردشگری فنی و حرفه ای :

دیپلم گردشگری جزو دیپلم های کوتاه مدت و آسان محسوب می شود، مدت زمان دریافت مهارت های گردشگری بطور میانگین 4 تا 6 ماه می باشد و این زمان با توجه به تعداد واحد گذرانده دروس عمومی متغیر می باشد. کسب موفقیت در این رشته برای افرادی که علاقه مند به تحصیل در زمینه گردشگری، هتلداری و تور لیدری (راهنمای تور) هستند، بسیار بالا است.

مزایای دریافت مدرک دیپلم رشته گردشگری فنی حرفه ای
نمونه مدرک رشته گردشگری (فنی حرفه ای)
  • مدرک دیپلم فنی حرفه ای در رشته گردشگری،دارای اعتبار بین المللی بوده و قابل ترجمه می باشد

  • درصد قبولی در رشته گردشگری بدلیل سادگی و جذابیت نسبت به سایر رشته ها بالاتر می باشد  

  • نحوه برگزاری امتحان رشته گردشگری، در دو مرحله آزمون بصورت تستی و عملی برگزار می شود

  • مدت زمان اخذ مهارت های رشته ی گردشگری، حدودا 3 تا 6 ماه زمان می برد

  • درج ساعت آموزشی بر روی مدارک جهت استفاده بعنوان رزومه در خارج از کشور

  • دیپلم گردشگری دارای فیلم آموزشی + کلاس آنلاین + جزوه های دیپلم گردشگری (مختص علم پرور)

  • امکان دریافت مدرک فقط با خواندن جزوه و بدون حضور در کلاس در این رشته میسر می باشد

دیپلم مدیریت و برنامه ریزی امور خانواده را از دست ندهید …

مشاغل و درآمد رشته گردشگری :

رشته گردشگری یکی از رشته های پر درآمد در جهان می باشد به گونه ای که تقریبا از هر 10 تا شغلی که در جهان وجود دارد یکی از مشاغل مرتبط با حوزه گردشگری است. البته این رشته در کشور ایران مانند خارج از کشور پرطرفدار نیست و شما می توانید با فعالیت در خارج از کشور درآمد دلاری داشته باشید که بسیار ارزشمند است. از کاربردهای شغلی آن می توان به: تأسیس دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی، برگزاری تورهای گردشگری، فعالیت در موزه ها، استخدام در آژانس های مسافرتی و … اشاره نمود.

هزینه دیپلم گردشگری :

هزینه رشته گردشگری هر سال توسط سازمان فنی و حرفه ای کشور تصویب شده و به آموزشگاههای ازاد فنی حرفه ای اعلام می گردد. چنانچه قصد دریافت مدرک گردشگری فنی حرفه ای در کوتاه ترین زمان و مناسب ترین قیمت را دارید، می توانید جهت مشاوره و راهنمایی با ما تماس بگیرید.

دیپلم گردشگری چند واحد است؟

دیپلم گردشگری در مجموع شامل 41 واحد درسی بوده که در انتها جهت دریافت مدرک دیپلم از مدرسه، به مجموع واحدهای عمومی اضافه و مدرک دیپلم کاردانش رشته گردشگری برای شما صادر می گردد.

چه کسانی می توانند دیپلم کاردانش گردشگری بگیرند :

 • متقضیانی که مدرکشان کمتر از سیکل است: ابتدا افراد باید مدرک سیکل خود را دریافت کرده و سپس میتوانند برای دریافت مهارت دیپلم اقدام نمایند

 • متقاضیانی که مدرک سیکل دارند: این افراد میتوانند تنها با دریافت مهارت، دیپلم خود را در کوتاه ترین زمان ممکن دریافت کنند

 • متقاضیانی که دیپلم ردی هستند: این افراد با دریافت همزمان مهارت و واحد های عمومی باقیمانده، مدرک دیپلم خود را دریافت می کنند

 • متقاضیانی که مدرک دیپلم و بالاتر دارند: این افراد تنها با گذراندن مهارت های تخصصی رشته گرشگری، دیپلم بعدی خود را دریافت می نمایند

میزان اعتبار مدرک؟
0%
آیا امتحانش آسونه؟
0%
ارزش هزینه کردن داره؟
0%
به درد مهاجرت میخوره؟
0%
20230425131647__fpdl
دروس تخصصی رشته گردشگری
دروس تخصصی رشته گردشگری (مجموعه نهم) + کد عنوان دیپلم
ردیف
نام درس
کد استاندارد
تعداد واحد
1
راهنمای محلی
5-91/94/1/2
4 واحد
2
راهنمای موزه
5-91/30/1/3
8 واحد
3
راهنمای عمومی گردشگری
5-91/33/1/3
10 واحد
4
راهنمای طبیعت گردی (اکوتوریسم)
5-91/36/1/2
10 واحد
5
راهنمای گردشگری سلامت
0-91/37/1/1
3 واحد
6
راهنمای گردشگری فرهنگی
5-91/95/1/3
6 واحد
7
مجموع
کد رایانه: 1-6220
41 واحد
مدارک لازم جهت ثبت نام دوره گردشگری :

1. توانایی شناخت ویژگی های تاریخی و جغرافیایی محلی 2. شناخت صنایع دستی محلی 3. شناخت ویژگی های فرهنگی و طبیعی محلی 4. شناخت ویژگی های زیستی و اقلیمی 5. شناخت الگوهای رفتاری و آداب و معاشرت 6. شناخت زبان بین المللی 7. بکارگیری کمک های اولیه 8. بکارگیری ضوابط ایمنی و بهداشت در محیط کار

1. شناخت صنعت سفر و انواع گردشگری 2. شناخت زبان تخصصی سفر و گردشگری 3. شناخت ویژگی های جغرافیایی و تاریخی ایران 4.شناخت معماری ایران 5.شناخت موزه و موزه داری 6. توانایی سخنوری و فن بیان 7. کاربرد قوانین و مقررات مرتبط صنعت گردشگری 8. شناخت مذاهب گوناگون

1. مفاهیم پایه صنعت گردشگری 2. ویژگی های فرهنگی و ارتباط آن با مردم شناسی 3. بررسی معماری و صنایع دستی ایران 4. برنامه ریزی و اجرای تورهای گردشگری 5. بررسی روحیات ملل 6. الگوهای رفتاری بین المللی

1. شناخت قوانین و مقررات محیط زیست 2. شناخت اکوتوریسم و اکوسیستم 3. شیوه استقرار و زندگی در طبیعت 4. شناخت غارها، کوه ها و زمین شناسی 5. شناخت انواع اقلیم و آب و هوا 6. شناخت گونه های گیاهی ایران 7. شناخت اقوام و عشایر ایران 8. شناخت فنون راهنمایی تور و نقش راهنما 9. توانایی عکاسی و فیلمبرداری در طبیعت

1. مفاهیم گردشگری سلامت 2. وظایف راهنمای گردشگری سلامت 3. برقراری ارتباط راهنمای گردشگری سلامت در ایران و جهان 4. سازماندهی و برنامه ریزی گردشگری سلامت در ایران و جهان 5. کاربرد قوانین و مقررات خدمات گردشگری سلامت

1. تعاریف و مفاهیم پایه میراث فرهنگی 2. بررسی رابطه فرهنگ و مذهب 3. بررسی رابطه فرهنگ و اقلیم 4. استفاده از زبان، گویش و ادبیات محلی 5. کاربرد موسیقی سنتی در گردشگری فرهنگی 6. بررسی جشن ها و قدمت آن در فرهنگ 7. بررسی رابطه فرهنگ و بازی های محلی 8. بررسی رابطه فرهنگ و غذاهای بومی و محلی

راهنمای محلی گردشگری ویدیوی آموزشی
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email
4.9/5 - (112 امتیاز)

40 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید